Onderhoudsvriendelijke tuin

Van een mooie tuin genieten wil iedereen. Maar niet iedereen kan of wil veel tijd besteden aan het onderhouden van de tuin. Geldt dat ook voor u? Gelukkig zijn er tegenwoordig legio mogelijkheden om mooie materialen en sfeervolle elementen toe te passen, zonder dat u veel tijd kwijt bent aan het onderhoud van uw tuin. Bij een onderhoudsvriendelijke tuin worden vaak groenblijvers zoals: heesters, haagplanten en bomen zonder bladverlies gebruikt. Ook een onderhoudsvrije tuin ontkomt niet aan beplanting, immers wat voor tuin u ook kiest, in iedere tuin hoort beplanting. Vaak wordt er gekozen voor groene bodembedekers die eens per jaar geknipt hoeven te worden. Zet planten in grote groepen bij elkaar en je hebt een tuin waar nauwelijks iets aan gedaan hoeft te worden.  

Zoals bij iedere tuin hoort bij een onderhoudsvriendelijke tuin ook sierbestrating. Er zijn veel soorten en maten sierbestrating. Kies bij een onderhoudsvriendelijke tuin voor de juiste bestrating. De sierbestrating die je voor onderhoudsvriendelijke tuinen kan gebruiken zijn gemaakt van graniet of bassalt. Deze tegels kunnen namelijk makkelijker worden schoongemaakt en blijft algengroei zo goed als uitgesloten. Wanneer u kiest voor tegels of klinkers die poreuzer zijn zult u meer werk hebben om deze algenvrij te houden. 

Benieuwd naar de mogelijkheden om uw tuin in te richten zonder te veel onderhoud hoeven te doen? Hoveniersbedrijf Frank van den Berg zorgt ervoor dat uw tuin u wel de lusten biedt, maar niet de lasten. Neem gerust eens contact met ons op om de vele mogelijkheden te bespreken! 

Wilt u meer weten over onderhoudsvriendelijke tuinen? Klik dan hier om contact met ons op te nemen en uw vraag te stellen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Bekijk ook hier onze Facebook pagina voor recente artikelen en foto’s.