Nostalgische tuin

Nostalgische tuinen zie je vaak bij oude boerderijen en bij woningen in een landelijke omgeving. Bij nieuwbouwwoningen met een royale tuin zie je ook steeds meer dit soort tuinstijlen terugkomen.   

Waarom zou je kiezen voor een nostalgische tuin? 

De nostalgische tuin ademt sfeer uit waar de nostalgie terug te vinden is door begroeiing en gebakken klinkers. Gebakken klinkers die voor de bestrating gebruikt worden en afgewisseld met in de hand gehouden wildgroei van planten. Kenmerkend van nostalgische tuinen zijn tuinen waar je de vroegere tijden kunt herbeleven. Fruitbomen met schaduwplekjes waar oude elementen zijn terug te vinden zoals een oude houten kruiwagen. En her en der aangekleed met authentieke elementen zoals oude opeengestapelde veldkeien. Zelfs een nagemaakte authentiek waterput is in je tuin terug te vinden. 

De beplanting die gebruikt wordt bij nostalgische tuinen zijn vaste planten die het hele jaar zorgen voor veel kleur in de borders. Zorgvuldig wordt vaste beplanting gekozen, zoals: hortensia, lavendel, akelei en hostas. Ook grassen spelen een belangrijke rol in de beplating bij deze tuinen. De golvende grassen lijken zo door de tuin te bewegen. Wil je een zitplek in deze tuin creëren?  Zorg dan voor natuurlijke doorleefde materialen zoals hout. Maar ook gietijzer zink en aardewerk maken het plaatje compleet voor een nostalgische tuin. 

Op die manier haalt u de vroegere tijden terug in uw tuin. Wilt u een tuin waar u het gevoel krijgt om vroegere tijden te beleven en te herbeleven? U geeft aan wat uw wensen zijn; wij zorgen voor een doordacht ontwerp dat precies die sfeer ademt die u zoekt. 

Wilt u meer weten over Nostalgische tuinen en/of over andere tuinen? Klik dan hier om contact met ons op te nemen en uw vraag te stellen. Bekijk ook hier onze Facebook pagina over recente nieuws artikelen.