Natuurlijke tuin

Een natuurlijke tuin, wie wil dat nou niet, om rustig in te ontspannen of om er van te genieten. Natuurtuinen zijn er in meerdere soorten, zo heb je de natuurlijke vogeltuin, vlinder- of bijentuin, duurzame tuin en een weelderige tuin. Bij een natuurlijke vogeltuin is het belangrijk dat je alle middelen hebt, zodat de vogels zich op hun gemak voelen.

Bij een vlinder- of bijentuin richt je je op vlinders, bijen en andere insecten, dit doe je vooral met bloemen en planten die ze aantrekken, het is niet moeilijk om deze samen te combineren met een vogeltuin. 

Bij een duurzame tuin is het de bedoeling dat je alleen natuurlijke materialen gebruikt, het hergebruiken van materialen past hier ook goed bij.  Bij een weelderige tuin is het de bedoeling dat je de natuur zijn gang laat gaan, bij dit soort tuinen past een combinatie van planten, bloemen en bomen heel goed. 

Met een natuurlijke tuin maak je zo min mogelijk gebruik van bestrating en je plaatst decoratie die goed bij je tuin past, bijvoorbeeld vogelhuisjes of een houten tuinset. 

Er zijn veel opties en ideeën voor een natuurlijke tuin en aan de hand van die ideeën maken wij ontwerpen. Deze ideeën en ontwerpen worden uitgevoerd met de natuur als uitgangspunt hiervoor worden natuurlijke materialen gebruikt en langbloeiers om insecten en vogels zo lang mogelijk voedsel te bieden. 

Afgelopen jaren hebben wij veel natuurtuinen aan mogen leggen, sommige projecten zelfs met een natuurvijver. Met een natuurvijver wordt de tuin nog unieker en word je toeschouwer van een tuin die ieder seizoen wel iets te bieden heeft. 

Hoveniersbedrijf Frank van den Berg is echt een hovenier voor een natuurlijke tuin. Meer weten over natuurlijke tuinen? Klik dan hier om contact met ons op te nemen. Bekijk ook hier onze Facebook pagina.