Tuinontwerp

Een goed tuinontwerp vraagt om de kennis en inzichten van een expert. Zichtlijnen, grondsoort, zonligging, aanwezige bouwwerken; al deze aspecten spelen een rol in het ontwerp. Met een ontwerp houden wij ook rekening met het beplantingsplan. Na het maken van een ontwerp krijgt u een duidelijk beeld hoe uw droomtuin eruit komt te zien. Zo kunnen wij voordat we beginnen met het aanleggen van uw tuin nog zaken van tevoren wijzigen. Hoveniersbedrijf Frank van den Berg houdt rekening met uw wensen en voorkeur en zet vervolgens een duidelijk ontwerp op papier. Voor iedere smaak en budget komen wij samen tot een bijzonder en compleet ontwerp. 

Nu we in kaart hebben gebracht welk type tuin we gaan aanleggen maken wij een passend tuinontwerp. 

Het tuinontwerp  
Met de uitgangspositie, uw wensen en behoeften in kaart gaan wij een tuinontwerp maken. In dit ontwerp verwerken wij natuurlijk onze kennis en kunde die wij de afgelopen jaren veel hebben toegepast. Voor het maken van een tuinontwerp kunnen wij de mogelijkheden van de uitgangspositie samen met uw wensen bepalen. 

Planvorming  
Het ontwerp is de basis van uw type tuin. Gaat het om het herinrichten van uw bestaande tuin of voor een complete nieuwe tuin. Deze planvorming gebruiken we dan ook om een beplantingsplan op te stellen. Het beplantingsplan bevat een overzicht van de planten welke worden aangeplant in uw tuin en tevens waarin uw tuin en in welke hoeveelheid de beplanting is gepland. Naast het beplantingsplan wordt in de planvorming ook in kaart gebracht welke materialen in uw nieuwe tuin worden verwerkt.  

Definitief tuinontwerp 
Wanneer deze stappen zijn doorgelopen wordt er een afspraak met u gemaakt om het geheel door te nemen. Wij lichten de gemaakte keuzes toe en vragen om uw mening. Desgewenst worden aanpassingen in het tuinontwerp doorgevoerd. Het definitieve ontwerp wordt vervolgens voorzien van een heldere en duidelijke offerte, zodat u precies kunt zien waar u aan toe bent. 

Bekijk ook onze Facebook pagina of neem contact met ons op.