Tuinaanleg

Een goed begin is het halve werk. En daarom is de eerste stap bij de tuinaanleg te zorgen voor een goede bodem. Eventuele oude, voedingsarme grond wordt afgegraven en vervangen door verse aarde. Vervolgens brengen we de bestrating, schuttingen, vijvers, of waterpartijen aan. Het gazon wordt ingezaaid of de graszoden worden gelegd. En krijgen bomen, planten, struiken hun van tevoren zorgvuldig uitgezochte plekje in uw tuin. Wij vinden het erg belangrijk dat uw tuin aan uw wensen en verwachtingen voldoet en bij de aanleg hoort dan ook zeker een stukje nazorg. Zo nu en dan zullen wij de tuin komen controleren om te kijken hoe alles groeit en bloeit! 

Tuinaanleg door Frank van den Berg gebeurt in stappen: 

Grondwerk 
Het grondwerk wordt verricht. Dit betekent dat, naar aanleiding van het ontwerp, de (onder)grond wordt voorbereid op de uiteindelijke indeling van de tuin. Zo verschilt de ondergrond van de bestrating van de ondergrond van bijvoorbeeld een border. Onderdeel van het grondwerk is tevens het inmeten van de locatie van de (toekomstige) vijver of bijvoorbeeld blokhut. 

Bekabeling voor tuinverlichting of stroompunten
Voor bijvoorbeeld verlichting in de tuin, vijverpomp of sproei-installatie wordt de bekabeling en buizen in de grond verwerkt. Ook als in het gekozen ontwerp geen kabels of buizen nodig zijn bestaat de mogelijkheid om er toch alvast rekening mee te houden. Wij denken graag met u mee, ook als het om eventuele, toekomstige, wensen gaat! 

Plaatsen ‘dode’ materialen 
Tijdens stap drie worden dode materialen geplaatst. Hier worden onder andere blokhutten, bestrating, schuttingen en vijvers onder verstaan. 

Plaatsen levende materialen 
De laatste stap omvat het planten van de bomen, heesters, vaste planten, etc. 

De medewerkers van Frank van den Berg zijn geschoold in het hovenierswerk en leggen uw tuin met zorg aan. Mocht er ondanks alle goede zorgen toch wat misgaan zijn gegaan met het aanleggen van uw tuin? Dan kijken wij graag naar een passende oplossing. Immers “Uw tuin is onze zorg”. 

Bekijk ook onze Facebook pagina of neem contact met ons op.